Az InfoCons elindítja az információhoz való hozzáférés ELSŐ nemzetközi egységesítési kezdeményezését! Egységes program a segélyhívó számok eléréséhez

Az InfoCons of the World Consumers International elindította az Európai Globális Mobilitási Projektet (www.consumers-protection.org) a segélyhívó/hasznos telefonszámokhoz való átlátható állampolgári hozzáférésről minden országban. Az első nemzetközi kezdeményezés az információkhoz való hozzáférés egységesítésére a globális digitalizáció kontextusában.

Read too: E 211 – Sodium Benzoate

A globális állampolgári mobilitással összefüggésben elengedhetetlen, hogy a polgár szolgálatába állított intézményekkel kapcsolatos információkhoz korrekt, közvetlen, gyors, átlátható és könnyen hozzáférhető legyen, hogy vészhelyzet esetén segítséget tudjon nyújtani.

Az Egyesült Nemzetek Alapokmányával és a polgárok jogaival, valamint az információkhoz, információkhoz és panaszokhoz való átlátható hozzáférésre vonatkozó nemzetközi és európai szabályozásokkal összhangban a Nemzetközi Fogyasztóvédelmi Program pontos, közvetlen és azonnali információkhoz biztosít hozzáférést a polgárok számára szerte a világon, átlátható és egyszerű módon.

A Nemzetközi Tájékoztatási Program minden állampolgár számára korlátlan hozzáférést biztosít a közintézményekkel való kapcsolatfelvételhez tájékoztatás vagy problémák megoldása érdekében. A program saját országuk állampolgárainak, de az ország területén átutazó polgároknak is szól, akik akár szakmai tevékenység fejlesztése, akár turisztikai céllal, vagy egyéb tevékenység fejlesztése céljából tartózkodnak az ország területén.

Read too: E415 – Xanthan Gum

A QRcod beolvasásával az állampolgároknak lehetőségük nyílik arra, hogy közvetlenül mobiltelefonjukról hozzáférjenek egy ország segélyhívószámaihoz, anélkül, hogy különféle keresőmotorokon kellene keresniük, így biztosítva az egyszerű és gyors tájékoztatást vészhelyzetekre és egyebekre.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének átláthatósági és információs célkitűzéseivel összhangban az információkhoz és hírszerzési információkhoz való átlátható hozzáférést előmozdító intézmények/szervezetek/vállalatok a hivatalos weboldal www.consumers-protection.org részében felvehetik az egységes információs táblát (két formátumban). kontinensenként és országonként, hogy a polgárok közvetlenül hozzáférjenek az egyes országok segélyhívószámaihoz a plakett látható helyeken való elhelyezésével az intézmények/szervezetek/vállalatok nyilvános hozzáférési területén (repülőterek, pályaudvarok, közintézmények, polgármesterek, oktatási intézmények, egyetemek, szállodák, éttermek, taxitársaságok, üzletek, szupermarketek, gyógyszertárak, kórházak stb.).

Read too: E202 – Potassium sorbate

Other blog posts

E239 Hexamethylene Tetramine
What is Food Additive E239 ? Food additives have become an integral part of modern food processing, ensuring longer shelf life, improved taste, and a more attractive appearance for various products. One such additive is E239, scientifically known…
details
How to Care for Plants in the Warm Season
    Caring for plants in the warm season can be both a challenge and a joy, provided we know the steps to ensure an optimal environment for their growth and development. High temperatures and sun exposure can…
details
keyboard_arrow_up