Az InfoCons elindítja az információhoz való hozzáférés ELSŐ nemzetközi egységesítési kezdeményezését! Egységes program a segélyhívó számok eléréséhez

Az InfoCons of the World Consumers International elindította az Európai Globális Mobilitási Projektet (www.consumers-protection.org) a segélyhívó/hasznos telefonszámokhoz való átlátható állampolgári hozzáférésről minden országban. Az első nemzetközi kezdeményezés az információkhoz való hozzáférés egységesítésére a globális digitalizáció kontextusában.

Read too: E 211 – Sodium Benzoate

A globális állampolgári mobilitással összefüggésben elengedhetetlen, hogy a polgár szolgálatába állított intézményekkel kapcsolatos információkhoz korrekt, közvetlen, gyors, átlátható és könnyen hozzáférhető legyen, hogy vészhelyzet esetén segítséget tudjon nyújtani.

Az Egyesült Nemzetek Alapokmányával és a polgárok jogaival, valamint az információkhoz, információkhoz és panaszokhoz való átlátható hozzáférésre vonatkozó nemzetközi és európai szabályozásokkal összhangban a Nemzetközi Fogyasztóvédelmi Program pontos, közvetlen és azonnali információkhoz biztosít hozzáférést a polgárok számára szerte a világon, átlátható és egyszerű módon.

A Nemzetközi Tájékoztatási Program minden állampolgár számára korlátlan hozzáférést biztosít a közintézményekkel való kapcsolatfelvételhez tájékoztatás vagy problémák megoldása érdekében. A program saját országuk állampolgárainak, de az ország területén átutazó polgároknak is szól, akik akár szakmai tevékenység fejlesztése, akár turisztikai céllal, vagy egyéb tevékenység fejlesztése céljából tartózkodnak az ország területén.

Read too: E415 – Xanthan Gum

A QRcod beolvasásával az állampolgároknak lehetőségük nyílik arra, hogy közvetlenül mobiltelefonjukról hozzáférjenek egy ország segélyhívószámaihoz, anélkül, hogy különféle keresőmotorokon kellene keresniük, így biztosítva az egyszerű és gyors tájékoztatást vészhelyzetekre és egyebekre.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének átláthatósági és információs célkitűzéseivel összhangban az információkhoz és hírszerzési információkhoz való átlátható hozzáférést előmozdító intézmények/szervezetek/vállalatok a hivatalos weboldal www.consumers-protection.org részében felvehetik az egységes információs táblát (két formátumban). kontinensenként és országonként, hogy a polgárok közvetlenül hozzáférjenek az egyes országok segélyhívószámaihoz a plakett látható helyeken való elhelyezésével az intézmények/szervezetek/vállalatok nyilvános hozzáférési területén (repülőterek, pályaudvarok, közintézmények, polgármesterek, oktatási intézmények, egyetemek, szállodák, éttermek, taxitársaságok, üzletek, szupermarketek, gyógyszertárak, kórházak stb.).

Read too: E202 – Potassium sorbate

Other blog posts

E343 – Magnesium phosphates
What are E343 magnesium phosphates? Magnesium  phosphates E 343 (I, II) are food additives that act as acidity correctors, sequestering, stabilising (water retaining and thickening) and flavouring agents. They act as buffering, neutralising and organic antioxidants. What forms…
details
E300 – Ascorbic acid (vitamin C)
What is E 300 additive? E 300, ascorbic acid is a food additive that belongs to the category of antioxidants. In the food industry, ascorbic acid is one of the most widely used nutritional additives as: antioxidant, preservative,…
details
Menu