InfoCons, İLK Uluslararası Bilgiye Erişim Birleştirme Girişimini Başlattı Acil durum numaralarına erişmek için benzersiz program

Dünya Tüketiciler Uluslararası Örgütü’nün bir parçası olan InfoCons, vatandaşların her ülkedeki acil / faydalı numaralara şeffaf erişimi için Avrupa Küresel Hareketlilik Projesi’ni (www.consumers-protection.org) başlattı. Bu, küresel sayısallaştırma bağlamında bilgiye erişimi birleştiren ilk uluslararası girişimdir.

Ayrıca okuyun : The dictionary with the terminology of food additives is available in the InfoCons Application ! Be informed!

Küresel vatandaş hareketliliği bağlamında, vatandaşın hizmetine sunulan kurumlarla ilgili bilgilere, acil durumlarda ona destek olabilmek için doğru, direkt, hızlı, şeffaf ve kolay erişime sahip olması zorunludur.

 

Birleşmiş Milletler ve Vatandaş Hakları Sözleşmesi’nin yanı sıra bilgi ve şikayetlere şeffaf erişime ilişkin uluslararası ve Avrupa düzenlemelerine uygun olarak, Uluslararası Tüketici Koruma Programı tüm dünyadaki vatandaşlara doğru, direkt, hızlı ve şeffaf bilgiye erişim sağlar.

Read too: E950 Acesulfame K

Uluslararası Bilgilendirme Programı, tüm vatandaşlara, bilgilendirmek veya sorunlarını çözmek için kamu kurumlarıyla temasa sınırsız erişim sağlar. Program, kendi ülkesinin vatandaşlarına yöneliktir, aynı zamanda mesleki faaliyetlerini yürütmek, turistik amaçlarla veya diğer faaliyetleri yürütmek için transit geçiş yapanlara da yöneliktir.

 

Vatandaşlar, QR kod okutarak bir ülkedeki acil durum numaralarına çeşitli arama motorlarında arama yapmaya gerek kalmadan doğrudan cep telefonlarından ulaşma imkanına sahip oluyor ve bu sayede acil durumlar için kolay ve hızlı bilgi sağlanıyor.

Read too: E122 – Azorubine

Birleşmiş Milletler Şeffaflık ve Bilgilendirme Hedefleri uyarınca kurum/kuruluşlar/şirketler, resmi web sitesi www.consumers-protection.org’a, her kıta ve ülkeye ait bölüm, doğrudan erişim için Tek Bilgi Plakasını (iki formatta) listeleyebilir. kurumların/kuruluşların/firmaların (havaalanları, tren istasyonları, kamu kurumları, belediye başkanları, eğitim kurumları, üniversiteler, oteller, restoranlar, şirketler taksi, mağazalar, süpermarketler, eczaneler, hastaneler vb.)

Read too: E 211 – Sodium Benzoate

Other blog posts

keyboard_arrow_up