A Gyermeknap alkalmával vigyázz az ajándékként kapott játékokra, ruhatermékekre, amelyek nem felelnek meg a fogyasztóvédelmi szabályoknak! Tájékozódj az InfoCons alkalmazás „Figyelmeztetések” részénél!

Június elsején ünnepeljük a gyermeknapot, és az InfoCons az ingyenes alkalmazása segítségével támogatja a szülőket abban, hogy megvédjék a gyermekeiket a nem biztonságos termékektől, gyors és egyszerű hozzáférést kínálva számukra a termékekkel kapcsolatos figyelmeztető rendszerhez, amely játékokat, ruházatot, kellékeket és egyéb termékeket foglal magába, amelyek kockázatot jelenthetnek a gyermekek egészségére és biztonságára.

Az InfoCons applikáció segítségével a szülők naprakészek lehetnek a piacon elérhető legfrissebb termékinformációval és figyelmeztetésekkel kapcsolatban. A termékekre vonatkozó, naponta frissített figyelmeztetések segítségével a szülők megelőző intézkedéseket és biztonságosabb vásárlási döntéseket hozhatnak gyermekeik számára.

Az InfoCons alkalmazás segítségével a szülők jobban bízhatnak abban, hogy az általuk vásárolt termékek megfelelnek a biztonsági előírásoknak, és meg tudják védeni gyermekeik egészségét és jólétét.

A 33 nyelven elérhető InfoCons alkalmazáson keresztül a fogyasztók közvetlenül hozzáférhetnek az élelmiszerekkel és a termékekkel kapcsolatos figyelmeztetésekhez az Európai Unió szintjén!

Így a figyelmeztetések résznél  a fogyasztók megtudhatják a termékek esetében a következőket:

– termék név ;

– a célország;

– a kockázat mértéke;

– a termék eredete;

– a figyelmeztető jelzés hatálybalépésének dátuma;

– fénykép a termékről;

Havonta több, mint 90 riasztást küldenek a gyermekeknek szánt termékekről, köztük olyan termékekről, mint:

– gyerekeknek szánt babakocsik;

– gyermekruházat;

– játékok (babák, plüssállatok, labdák stb.)

– robogók;

– kellékek (ceruzák, iskolatáskák, kariókák, festékek)

 

Az InfoCons alkalmazás segítségével a fogyasztók gyorsan és egyszerűen, egy helyen érhetik el a termékekre vonatkozó figyelmeztetéseket, így nincs szükség nehézkes, gyakran időigényes vagy sikertelen keresési folyamatra. A termékekre vonatkozó figyelmeztetések az InfoCons alkalmazáson belül időrendi sorrendben vannak elrendezve, így a fogyasztók a legfrissebb riasztást látják a régebbiekkel szemben, és valós időben van biztosítva számukra minden aktuális és releváns információ.

Vigyázat! Vásárlás előtt nyissa meg az InfoCons alkalmazást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a termékek nem szerepelnek az Európai Unió által kiadott, termékekre vonatkozó figyelmeztetések között.

Az InfoCons alkalmazás bármely IOS, Android, Huawei rendszerben elérhető.

Other blog posts

The Love Consumer
The Love Consumer! Does it exist? At least as a concept? When we are small and helpless, instinctively, or perhaps out of love, we cling to our mother and father and hold their hands. When we are very…
details
World Radio Day
World Radio Day, celebrated annually on February 13th, represents an important global event as it acknowledges the enduring power of radio in shaping culture, disseminating information, and promoting dialogue. Instituted by UNESCO in 2011, this celebration underscores the…
details
keyboard_arrow_up