Segélyhívó számok a világ minden tájáról, amelyeket off-line is lehet tárcsázni, valamint egy lista a civil menhelyekkel Romániában, ez mind az InfoCons alkalmazásban. Legyen tájékozott!

A törökországi tragédia okozta helyzetre való tekintettel az InfoCons Egyesület az ingyenes InfoCons alkalmazással segíti az állampolgárokat, amely hasznos információkat tartalmaz és ezek 33 különböző nyelvre vannak lefordítva. Így a törökországi földrengés okozta áldatlan helyzetet figyelembe véve, az InfoCons Egyesület, a nemzetközi szinten egyedülálló, ingyenes InfoCons alkalmazás segítségével (amely egyedülálló nemzetközi szinten és amelyet a Fogyasztóvédelmi Nemzetközi Tájékoztatási Programmal kapcsolatban fejlesztettek ki) az állampolgárok támogatását a következő intézkedésekkel valósítja meg:

 

  • Az alkalmazás S.O.S részében megtalálhatóak a leghasznosabb segélyhívó számok országos, nemzeti és nemzetközi szinten, és ezeket offline is lehet tárcsázni.

Az InfoCons alkalmazás tartalmazza a Segélyhívó számot, a mentőszolgálat telefonszámát, a rendőrség telefonszámát, a tűzoltóság telefonszámát, a gyermekvédelem telefonszámát stb. az S.O.S részben.

  • Az S.O.S rész az első oldalon található az applikációban, és a gomb egy felkiálltójelet ábrázol, piros háttérrel- ezt a gombot bárki megnyomhatja.
  • A térkép az oldal alján található ennél a résznél, és tartalmazza a civil menhelyeket a felhasználó tartózkodási helye függvényében

 

Az InfoCons alkalmazás az SOS részben teszi elérhetővé a fogyasztók számára a romániai civil menhelyek listáját. Így a felhasználók által választott területtől függően az alkalmazás automatikusan megjelöli a térképen a civil menhelyeket. Vészhelyzet esetén a fogyasztók erre a térképre hivatkozva kiválaszthatják a legközelebbi civil menedékhelyet. Románia területén 4.538 civil menedékhely működik, amelyek az ország összes megyéjében vannak elosztva.

 

Töltse le az INGYENES InfoCons Applikációt

 

Az információhoz való jog az állampolgárok alapvető joga, és különösen vészhelyzetekben ez a jog kivételesen fontos. Válság idején minden perc számít, és döntő fontossággal bírhat. Így a segélyhívószámok keresési folyamatának lerövidítése, mivel egyetlen alkalmazás összegyűjti ezeket, plusz perceket, bizonyos helyzetekben elengedhetetlen perceket biztosít.

 

Ugyanakkor, tekintettel a jelenlegi helyzetre, amely megmutatta bizonyos biztonsági intézkedések meghozatalának fontosságát, a fogyasztók ellenőrizhetik, hogy a lakásuk el van-e látva a kötelező Természeti Katasztrófa biztosítással.

 

Other blog posts

keyboard_arrow_up